Skip to content
Behandlingsreaktioner

Behandlingsreaktioner

Alla reagerar olikt på behandling, och du kan också reagera olikt från gång till gång. Det är normalt att känna sig lite trött och seg efter behandlingen så det kan vara smart att t.ex inte ha ett hårt träningspass planerat direkt efteråt. Dagen efter kan du kanske också känna dig öm och stel och dina symptom kan även förvärras en stund innan de minskar eller försvinner. I bland kan reaktionen hålla i sig i flera dagar, eller komma först några dagar efter ditt besök. Några upplever ingen förbättring för efter 2-3 besök, vilket är helt normalt då kroppen kan behöva lite tid på att förstå att den ska ändra läge och börja läka. 

Vanliga reaktioner kan vara: trötthet, ömhet/stelhet, frossa/svettningar, huvudvärk, feberkänsla/feber, lätt yrsel, illamående och träningsvärk.

Ledmanipulation (att det kan ”knaka” till i lederna)

Många tycker det kan vara läskigt och är rädda för att det ska ”knaka” i nacken och ryggen under behandling. Det som händer under en ledmanipulation är en snabb töjning av en inskränkt led som återställer funktionen i leden. Strukturer runt omkring och nervsystemet påverkas också. Det kan kännas lite obehagligt men är en mycket effektiv behandlingsmetod. Att det kan knaka till vid manipulation av en led beror i princip på att vakum i ledhålan släpper. 

Det är dock inte avgörande att göra denna behandlingsmetod för att få ett bra behandlingsresultat. Ledmanipulation utförs därför aldrig utan ditt samtycke.